Search

Rit 8: Poncin - Hauterives

Ik was de wekker voor vanmorgen, 7 uur en piepers al ver open. Wasje, plasje en stevig ontbijt genomen. Muesli.... Ik ga volgende week genieten van een ‘boke’ met preparé, amai.


Iets na half negen al vertrokken en mijne vaste supporter, de Roger Rosiers belde me op om me weeral veel moed en sterkte te wensen. Super Roger, bedankt dagelijks voor uw steun.


Eerste stuk van de rit was saai, veel verkeer maar vooral, wie had het ooit nog kunnen denken “vlak”. Al noem ik het eerder “Zwitsers vlak”. Na 20km besefte ik dat ik mijn GPS niet had opgeduwd bij het begin van de rit, 20km minder geregistreerd dus vandaag.

Franse wegenwerken waar ik niet rond kon fietsen, er waren geen alternatieve straten, zorgden voor een 2de “platten tuub” tijdens deze tocht. Kwartiertje vertraging dus, ketting eraf gelopen op de koop toe. Maar alles gefikst. Soms denk je dan toch, waarmee ben ik nu toch bezig. Terwijl je met dit gevoel even rondfietst dwalen de gedachten toch weer af naar Chiara en spelen ze op die moment op MNM ‘I Won't Let You Down’ van Ph.d. Zit er op die schouder die vlinder mee te brullen en kan je niet anders dan hier moet uit putten. Komaan pa’ke, tjik, tjak, vollen bak.


Na 70km veranderde het Zwitsers vlak naar enkele nijdige “kaskes” met af en toe stukken boven de 12%. Die hoeven niet echt meer eigenlijk na de bijna 1000 afgelegde kilometers. Uiteindelijk afgeklokt op 135km en 1230 hoogtemeters vandaag. Ook door een gebied gepasseerd dat werd gebruikt door de Franse militairen om te trainen/oefenen. Toch maar wat sneller doorgefietst want de boodschap “Danger de mort” zinde met niet.


Ik ben ondertussen al aan meerdere kerken gestopt hier in Frankrijk om een kaarsje te laten branden maar ze zijn allemaal gesloten. Morgen moet en zal ik ergens een kerk binnegeraken om een kaarsje te branden.


We staan in Hauterives op een mooie camping, de Sooi gaat Penne met een sausje en een vleesje prepareren en de Mil doet de was en de plas. Tussendoor moeten de mannen wel eens drinken want het is hier dorstig weer zeggen ze. Dus hebben we een caféke gezocht en gevonden, hadden ze daar toch wel Stella zeker.


Morgen voorspellen ze weinig goeds qua weerbericht. Ik kruip er goed op tijd in vandaag, morgen eindelijk mijn schatjes die van thuis uit vertrekken. Dat gaat vanaf woensdag wel wat extra leven in de tent brengen maar ik kijk er zo hard naar uit om die 3 schatten eens goed vast te pakken.


Ik wil iedereen ook van harte bedanken voor de inschrijvingen van zondag op de spaghetti-dag, ik heb vernomen dat er bijna 300 inschrijvingen zijn. Reden te meer om ons werk verder te zetten en het jongerenhuis-project verder af te werken.


Vlinderse groeten,

Tim

168 views0 comments

Recent Posts

See All