Search

Rit 7: Poligny - Poncin

Niemand wakker vanmorgen om halfacht toen ik ben opgestaan. Het is wel zondag hé seg. Of lag het aan de Westmalle van zaterdag misschien?

Ik wilde fris zijn want wist dat er een langere beklimming lag te wachten vanaf het begin van de rit. Na eerst door de Mil in een doodlopend straatje gestuurd te zijn waardoor ik langs de trappen van de kerk weer op de route kwam (volgens hem was dit sneller en kwam ik zo ook op de route) beginnen klimmen voor een dik half uur. Is nog midden gebergte hier in de Jura, top lag op 579 meter hoogte.


Door hoger te klimmen kom ik ook dichter bij Chiara natuurlijk. Eén van de opmerkingen die ze steeds maakte spookte vandaag door m’n hoofd, ik weet niet waarom eigenlijk, maar soit. Deze was wanneer ik haar vroeg waarom het zo lang duurde vooraleer ze klaar was of nog meer waarom ze zoveel kleding en andere zaken nodig had. Ze zei me dan telkens dat dit een investering was. Pa’ke, je moet dit zien als een investering in uw dochter. Wanneer ik dan vroeg wat die investering mij dan ooit zou opleveren kon ze zeer lief en grappig antwoorden dat ze later wanneer ik oud zou zijn mij wel bleef verzorgen. “Perfect deal” dacht ik. Liefste dochter, het is me elke eurocent waard geweest en ik keek er zelfs naar uit om oud te worden.


Ik ben vandaag op zoveel idyllische plekjes gepasseerd die me doen beseffen hoe goed we het eigenlijk hebben op deze aardbol. We vergeten dit nogal te snel misschien, ik kan je verzekeren dat een tochtje zoals dit me hieraan genoeg doet herinneren.

Na 50km ben ik precies een ander Frankrijk binnengereden, zuiderse sfeer en omgeving, relax. Ik reed ook op een toeristische route vandaag, Route de Soleil voor fietsers en motards blijkbaar.


Op de camping slapen we onder een boom die voor de meesten onder ons wel bekend zal zijn, hieronder op foto te zien is, kijk goed naar de bladeren, zeer treffend dat we hier onderstaan.


Toen ik vanmiddag zat te eten bij de mannen aan de mobilhome belde Luca wenend met de boodschap dat ze haar papa mist, effe moeilijk momentje, ook voor stoere papa die met zijn fiets naar Monaco rijdt. Ik heb ze kunnen sussen door te beloven dat we straks gaan “Facetimen”, wat we overigens elke dag doen hoor. Hopla en ze was weer vertrokken met haar go-cart op de garage verkoop.


Het is zondag en dan mag het al eens wat meer zijn qua eten volgens de Mil en de Sooi. We gaan BBQ’en. De mannen hebben alles weer tot in de puntjes voorbereid, ik denk dat we 3 dagen kunnen eten van wat ze gemaakt hebben, maar dat het smaakt is zeker!!!


De rit vandaag nog steeds met comfortabel gevoel beëindigd, natuurlijk doen de benen en vooral de poep elke keer pijn tegen het einde van de ritten, maar toch 116km en 1300hm gereden vandaag.

Ik zit voor op schema en wil dit zo houden, als er geen slechte dag volgt of een geweldige inzinking natuurlijk. Morgen staat een zware rit van 137km op de menu en die ik ga ik proberen te voltooien.


Nu gaan we verder genieten van een goed stuk vlees met verse groenten onder een stralende zon die nog 24 graden produceert.


Vlinderse groeten,

Tim
130 views0 comments

Recent Posts

See All