Search

Rit 3: Bockhotlz - Luttange

Updated: May 23, 2019


Half acht, de plicht roept Tim. De camping madam had onze was nog niet gebracht. Na ontbijt maar de Mil zelf maar op zoek gegaan naar m’n fietskostuum voor vandaag. Was nog kil vanmorgen om te vertrekken maar hoera het zonnetje scheen.


En ja, mijn poep doet de eerste 10 minuten pijn als ik ’s morgens weer vertrek. Maar het fietslandschap van de eerste 60km maakte dit allemaal goed. Glooiende wegen langs een rivier met watervalletjes. Daarna richting Luxemburg stad over een soort “fiets snelweg”, 40 km lang zonder ook maar een auto of ander gemotoriseerd tuig tegen te komen.


Tssss, eerste platte band net bij het binnenrijden van Luxemburg stad. Daar heeft Chiaartje wel voor gezorgd waarschijnlijk want in 2014 waren we daar samen een dagje om de stad te bezoeken. Op uw gemak hier pa’ke, genieten. Wel even dubbele pech, ik had 1 bommeke bij om mijn band op te pompen en dit deed het niet naar behoren. Gevolg, 15km op een voorband met 0,8 bar door een stadscentrum, op en af, veel kinderkopjes en draaien en keren. Een dik half uur verloren, maar genoten van de stad hoor Chiara. Lesson learned, klein fietspompje mee de volgende dagen en extra bommekes.


Oef, eindelijk mijn volgers teruggevonden, band weer op volle sterkte gezet, innerlijke mens versterkt maar vooral beenstukken uit en verder in korte broek onder een stralende zon.

Over mooie wegen, door kleine dorpjes en plots stond daar het bordje “France”. Het derde land waar ik ongeveer 10 dagen zal vertoeven, de laatste dag doe ik het vierde land aan (ja, Monaco is een land of nog beter Prinsdom).


Onderweg de kerncentrale van Thionville gepasseerd, veel commotie over omdat dit te dicht bij ons landje zou staan.


Tim, we spreken af aan camping Mirabelle, uw route passeert daar. Nee dus, ik zat ondertussen aan het einde van mijn rit en geen camping gezien. Zijn de mannen me maar komen ophalen in Luttange nadat ik nog als toetje nog een klim van 3km had gedaan.

We hebben vandaag voor de eerste keer op ons terras kunnen eten, “spaghetti à la Sooi”, de Mil was er zo zot van dat hij zeker 8 happen heeft gegeten (de Mil lust niet graag spaghetti of pasta en pizza in’t algemeen)

Nog een terraske gaan doen aan het plaatselijke zwembad en nu zijn de mannen naar James Bond aan’t kijken. Ik ga rusten want morgen weer 122km op m’n menukaart.


Nog even melden dat je nog steeds kan inschrijven voor de spaghetti-dag op 2 juni via https://www.helptjongeren.be/inschrijvingspaghettidag en nog drinkbussen kan kopen op de reeds eerder meegedeelde locaties.


Vlinderse groeten,

Tim

160 views0 comments

Recent Posts

See All