Search

Rit 2: Terwagne – Bockhotlz


Om half acht vanmorgen heb ik de Mil en de Sooi maar wakker gemaakt. Vannacht aantal keren wakker geweest, koud, warm weer koud... Na een lekker ontbijt -dank u Sarah Peeters voor het lekkere zelf gebakken brood- met de mobilhome naar de plaats gereden waar ik gisteren was gestopt. Ik had de rit op voorhand bekeken en wist dat dit een zware ging zijn qua hoogtemeters, dit heb ik mogen ondervinden.


Eerste voor mezelf toch wel belangrijke plaats gepasseerd, Durbuy. Nee niet omdat onze “Vince the Prince” nu in het kasteel van onze voorzitter mag gaan wonen daar maar wel omdat we hier in 2014 na een vakantie nog eens waren gestopt met Chiara en haar “Bestie” Amelie. Ik ben even aan het plein gestopt waar we toen foto’s hadden genomen en zag ze zo weer paraderen naast het water in Durbuy. Daarna ook nog een aantal plekken gepasseerd waar Chiara ooit op kamp ging met de scouts van Pulle. Toch wel emotioneel, het beeld met haar scouts uniform en bergschoenen stond een aantal keer op m’n netvlies vandaag.

De tocht was zoals eerder al gemeld dus zwaar vandaag, het weer is echt dramatisch. Koud, vochtig, veel wind... niet wat je van “Road to Monaco” tijdens het einde van de maand mei verwacht.

De Mil en de Sooi ongeveer elke 20km tegenekomen, samen een Latte Machiato gedronken in La Roche. Deze heb ik een aantal keer terug opgedronken daarna, uit de put van La Roche vertrekken is een aantal kilometer serieus klimmen aan 7% à 8%. Tegen de middag weer een lekkere homp brood gegeten en het historische Bastogne binnengereden. Vanaf het monument van Luik Bastenaken Luik was het 20km richting Wiltz over een oud treinspoor, supermooi, ver weg van alle verkeer en andere drukte.

Ping, welkom in Luxemburg gaf m’n telefoon aan. In Wiltz drie keer zelfde helling van 300 meter aan 17% gedaan omdat GPS het niet meer wist, beetje verloren gereden waardoor in voor m’n begeleiders op de camping in Bockholtz was aangekomen.


Daarna rusten, rusten en nog wat rusten. De Sooi had lekkere boerenkost gekookt, kalfslapje, met gebakken krieltjes en “pekes en etjes”.


Terwijl de mannen nu voor den 200ste keer een Bud Spencer film kijken probeer ik al wat te rusten om er morgen weer in te vliegen, nog een redelijk pittige rit, om aan te komen in hopelijk La Douce France qua weersomstandigheden.

Ik wil ook nog eens iedereen danken voor de talrijke berichten (sms, Facebook...) en telefoontjes, dit is ongelooflijk, blijf dit doen aub. Geloof me of niet maar dit geeft telkens weer een enorme boost als het moeilijker gaat.


Niki, Nina en Luca, ik mis jullie. Tot snel my ladies!!!


Vlinderse groeten,

Tim


352 views4 comments

Recent Posts

See All