Search

Rit 11: Rians - Fréjus

Deze keer beginnen we met gisterenavond, uiteindelijk na lekkere stoemp met worst of spek arriveerden mijn meisjes om 21:30 uur, Niki supermoe, Nina en Luca springlevend na 4 uur uitgerust te hebben in de file. We hebben in de kantine van de camping nog snel een lekkere pizza besteld en meteen alles klaargemaakt op te gaan slapen. Al duurde het even voor iedereen z’n plaats had gevonden.


Vanmorgen om 7 uur reeds opgestaan om op tijd te kunnen vertrekken naar de startplaats van m’n rit. Was toch bijna 30 minuten rijden. Daar stevig ontbijtje genomen en whoppa, ikke weg.


Was supermooi fietsen in’t begin, echt wat je van de Cote D’ Azur kunt verwachten. Mooie glooiende, zeg maar dikwijls steil hellende wegen en zeer verzorgde ronde punten en dorpskernen met veel bloemetjes. Ook mooie uitzichten op gebergten.

Chiara hield er ook van om in de bergen te zijn. Al minderde dat jaarlijks. Naarmate ze ouder werd ging ze liever naar zon, zee en strand. Haar mooiste vakantie zei ze zelf altijd was Kroatië. Simpel huisje, knappe buurman (zal er veel mee te maken gehad hebben, ze stuurde ons Nina erop af om te communiceren) en vooral veel water en goed weer. Samen met haar vriendin Ema amuseerde ze zich rot. We zullen zeker de komende jaren deze plekken nog terug bezoeken.


Alarm onderweg toen ik hoorde dat Nina had moeten braken van het slingeren op de bergwegen in de auto. Maar daarna alles weer in orde. Ik werd vandaag stevig aangemoedigd, wagen met de dochters in en de mobilhome die me opwachten of passeerden. Ik zal de “Forza Timmy” van de Sooi met gebalde vuist door het raam missen de volgende weken, doet elke keer weer deugd als die passeert onderweg. Het zit hem soms in kleine dingen.


Maar morgen toch een iets groter ding, aankomst in Monaco!!! Ben vandaag op tijd gestopt en zo de 2 laatste ritten mooi gesplitst in 2 keer 90km. Kwam goed uit vandaag, we staan op een supercamping waar we morgen zullen terugkeren. 5 sterren heeft deze camping, met zwembad, speeltuin en vooral, heb een huisje bijgehuurd zodat iedereen deftig kan slapen de 2 komende nachten. Ik trakteer de bende vanavond om een lekker feestmaal hier in het restaurant. Ze hebben het potverdekke verdiend.


Morgen dus 90km tot aan een grote “Dame Blanche” op het terras voor het koninklijk paleis. Dan zit het avontuur erop, iets wat ik m’n hele leven zal koesteren. Het zal tijd zijn ook want de benen draaien toch elke dag iets minder soepel. Maar met de gedachte om weer op “die” plaats te komen morgen zal het wel vlotten.


Daarna terug naar ons huisje en zaterdag “vroem” richting België want blijkbaar moet ik een spaghettieke komen eten ergens zondag.


Vlinderse groeten,

Tim


119 views0 comments

Recent Posts

See All