Search

Rit 1: Pulderbos – Huy en een beetje verder (Terwange) 125km


Eindelijk na zoveel uren trainingsarbeid stond de vertrekdag geprogrammeerd. We hadden nog een supermooi maar enorm zwaar weekend met het Vormsel van Nina. Genoten maar niet de ideale voorbereiding bleek al snel vandaag.

Vanmorgen om half zeven opgestaan en laatste zaken ingepakt. Ik voelde me sinds zaterdag wat grieperig en heb nog diarree gekregen ook. 4 maanden tip top geweest en nu bij vertrek zullen de eerste dagen dus op Dafalgan worden uitgereden.

Rond half acht was er redelijk wat volk op de been in onze straat. Bedankt aan alle mensen die me kwamen uitwuiven. Mijn makkers van WTC De Lelie waren ook reeds toegekomen om me tijdens deze eerste rit bij te staan, waarvoor enorme dank om me uit de wind te zetten. Moeilijkste moment voor een papa, huildende dochters die me niet wilden loslaten en met hun go-cart me mee hebben begeleid tot het einde van de straat. Ook toch even traantje toen Niki me no geen laatste knuffel kwam geven. 100 meters verder alarm want m’n eten voor onderweg vergeten. Dank u wel Milan en Luna om me in Pulle nog wat suikers en koeken mee te geven.

De rit dan, het was toch nog koud, kil en vooral grijs vandaag. Alles verliep zeer vlot, eerste deel veel grote banen maar na Scherpenheuvel supermooi over landelijke wegen. Na een 70 tal kilometer telefoon van Radio 2 met de vraag of we een interview konden opnemen dat tijdens de middag zou uitgezonden worden. Kwartiertje pauze dus, iedereen eten en sanitaire behoeften (den Dré zou nog 3 keer moeten stoppen). Glooiende wegen die af en toe toch een pikten aan de benen brachten ons wel drie keer tot op ongeveer 18km van Huy maar we geraakten geen kilometer dichter precies. Tot grote frustratie van de Jhon. Bij kilometerpaal 100 stonden nog 2 leden ons op te wachten met een busje, bedankt Yves en Kevin voor de mooie foto’s en het vervoer van sommigen weer terug naar de Kempen.

Uiteindelijk doemde het grote beest op dat we moesten temmen vandaag “De mythische Muur van Huy”. Eerste keer dat ik er zo vlot ben overgereden, al blijft het echt een rotding.

Boven stond het eten zo goed als klaar voor iedereen dankzij m’n superbegeleiders “Mil en Sooi”. Na een lekkere maaltijd met paste, groenten, kip en ribbekes scheidden onze wegen. Enkele met de wagen terug naar huis, enkele met de fiets weer naar huis (respect boys, ze hadden uiteindelijk 230km op de teller vandaag). En ik nog een 15km verder tot in Terwange waar ik morgenvroeg weer zal vertrekken, het was me echt te koud om meer kilometers te doen vandaag. En het griepje speelde wat meer op.

We hebben een zeer “basic” standplaats gevonden op een camping. Geen winkel, cafe, kerk... echt in de “middle of nowhere”. Maar het gezelschap maakt veel goed natuurlijk.

Veel rusten, hopelijk goed slapen want morgen en overmorgen 2 zware ritten, ik hoop op betere benen en vooral beter weer. Ik hoop morgen ook wat meer foro’s te kunnen posten, maar zelfs 4G kennen ze hier nog niet deze streek.

Nogmaals dank aan de mannen de me hebben begeleid vandaag op de fiets, berewerk.

Vlinderse groeten,

Tim

#roadtomonaco #teamcasachiara
208 views1 comment

Recent Posts

See All